• Circulatie
  • Digestie
  • Articulare
  • Tonus
  • Urinar
  • Respiratie
  • Silueta
  • Stres

Dr. Cristina Bogdan despre alternativele naturale pentru frumusete si sanatate

“Inainte de a apela la metode drastice pentru imbunatatirea aspectului fizic este bine sa ne gandim daca nu cumva natura ne poate oferi alternative mai bune care sa ne ajute atat la frumusete cat si la sanatate. Cercetatorii s-au gandit sa ne aduca mai aproape beneficiile naturii si ne ofera acum beneficiile plantelor (pastrate prin metode revolutionare de cristalizare la temperaturi foarte joase) sub forme usor de administrat. Prin aceste metode se pastreaza efectul terapeutic al plantei, superior celor din extracte selectionate.

Ce plante ne pot ajuta la silueta?

Gama Silueta de la Arkopharma a ales pentru noi cateva plante de mare ajutor atat in sanatate cat si in frumusete, plante perfect adaptate stilului de viata actual.

Nopalul (fructul de cactus). Aduce cu sine o mare cantitate de fibre extrem de benefice in stimularea detoxifierii organismului, in impiedicarea absorbtiei grasimilor si in aparitia senzatiei de satietate. Vitaminele A, C, K si B6, riboflavinele (importanti antioxidanti) precum si mineralele (magneziu, mangan, potasiu, fier si cupru) sunt utilizate in toate procesele metabolice imbunatatind semnificativ starea de sanatate. Prin scaderea efectului glicemic al alimentelor scade nevoia de dulce, scade senzatia de foame si evident, scade aportul caloric.

Datorita acestui fapt, Nopalul poate fi util si in controlarea nivelului glicemic al bolnavilor de diabet. Prin imbunatatirea metabolismului general si al celui lipidic si glicemic in special, Nopalul reprezinta si un aliment util in scaderea nivelului trigliceridelor si colesterolului (LDL) circulant. In concluzie, Nopalul ne ajuta sa slabim intr-un mod sanatos daca avem grija sa urmam sfaturile medicului curant.

Ceaiul verde, atat de cunoscut pentru efectele sale benefice asupra sanatatii, de combaterea a stresului si contracarare a radicalilor liberi (efect antioxidant), administrat ca planta intreaga are efecte superioare deooarece are un continut superior in teina, o componenta activa in arderea grasimilor. Ceaiul verde este si un important diuretic ajutang organismul sa scape de excesul de lichide acumulat in urma stazei limfatice si sanguine specifice sedentarismului actual. Aportul important de proteine, calciu, fier si vitamina C aduc un plus de beneficiu asupra sanatatii dar si asupra frumusetii, prin intarzierea aparitiei semenlor de imbatranire.

Algele reprezinta o importanta sursa de iod si aminoacizi ce pot imbunatati metabolismul persoanelor cu functie tiroidiana deficitara. Ananasul, minunatul fruct aromat, este extrem de util in favorizarea digestiei prin continutul sau in papaina (o enzima necesara in digestia protienelor) si prin stimularea arderii grasimilor. Vitaminele A, B, C, betacarotenul si mineralele (potasiu, magneziu) il recomanda in lupta impotriva efectelor stresului oxidativ dat de stilul de viata si de poluare.

Orthosiphonul, o planta mai putin cunoscuta la noi in tara, dar foarte utilizata in tratamentul bolilor renale in medicina orientala, este utila in procesele de detoxifiere ale organismului. Prin proprietatile sale usor diuretice, antihipertensive si antiinflamatorii contribuie atat la mentinerea sanatatii cat si la mentinerea siluetei. Proprietatile antialergice, antifungice si antibiotice usoare contribuie la imbunatatirea digestiei si la mentinerea echilibrului florei intestinale.

Apeland cu incredere si discernamant la puterile naturii putem deveni mai sanatosi, mai frumosi si, de ce nu, mai naturali si mai aproape de natura!”

Dr. Cristina Bogdan, medic naturopat, Naturopathya Med