• Circulatie
  • Digestie
  • Articulare
  • Tonus
  • Urinar
  • Respiratie
  • Silueta
  • Stres

Struguri rosii - Frunze

Origine

Vitis vinifera este numele latin al plantei. Aceasta poate fi intalnita astazi intr-o multitudine de varietati raspandite in toata lumea. Strugurii rosii, vinul rosu se consuma in special ca si aliment avand totodata o multitudine de efecte curative, de ameliorare asupra organismului.

Intrebuintari si efecte curative

Boabele de struguri rosii contin fibrele bogate in antioxidanti care scad riscul de boli cardiovasculare, consumul acestora scade semnificativ nivelul colesterolului din sange.
Un alt efect benefic il reprezinta micsorarea tensiunii arteriale explicatia fiind ca strugurii contin atat fibre, cat si antioxidanti, combinatie care actionaeza in mod direct si eficient asupra sangelui si a sistemului cardiovascular.
Strugurii rosii contin acid tanic sub forma condensata, care se dizolva in intestine si colon, ajutand la o mai buna absorbtie a antioxidantilor.
Consumul echilbrat de struguri rosii sau vin rosu ajuta in prevenirea bolilor in care sunt implicati radicalii liberi: afectiuni cardiovasculare, cataracta, stari caracterizate prin scaderea imunitatii organismului, la fumatori.