• Circulatie
  • Digestie
  • Articulare
  • Tonus
  • Urinar
  • Respiratie
  • Silueta
  • Stres

Gelee Royale (Royal Gelly - Laptisor de matca)

Origine

Laptisorul de matca reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de imunostimulare a organismului fiind folosit de secole datorita efectelor benefice asupra sistemului imunitar si asupra tonusului general al organismului.

Laptisorul de matca este secretia glandelor salivare ale albinelor lucratoare pe care acestea o depun in stup, care constituie hrana exclusiva a albinei regina (matca).

Intrebuintari si efecte curative

Laptisorul de matca este intrebuintat pentru proprietatile sale care maresc rezervele de energie ale organismului prin cresterea transformarii glucozei in molecule de ATP in interiorul mitocondriilor).
Este bogat in vitamine de tip B, in special B6 , vitamina B5 si acizi hidroxi-2-decenoic cu proprietati antibiotice si posibil antitumorale.
Are un important continut de oligoelemente si minerale: fier, magneziu, calciu, nichel, cobalt, seleniu, cupru, bismut, arsen, sulf, fosfor si potasiu; aminoacizi esentiali si non-esentiali: alanina, leucina, izoleucina, lizina, metionina, fenilalanina, acid aspartic, prolina, acid glutamic, serina, glicina, taurina, treonina, tirozina, triptofan, valina, histidina, arginina;hormoni (cantitati foarte mici de steroli);
Laptisoru; ce marca contine un precursor de colagen care contribuie la intretinerea si elasticitatea tegumentelor, a cartilajelor articulare si a matricei organice a osului;

Datorita compoztiei chimice complexe, acesta este utilizat in tratamente care stimuleaza cresterea capacitatii de reglare a activitatii musculare si neurogenice, cresterea performantei si rezistentei organismului, prevenind aparitia oboselii.
Studiile au evidentiat faptul ca laptisorul de matca amelioreaza starile de debilitate si convalescenta functionan drept suport energetic si nutritiv, afectiunile cronice hepatice, pulmonare, oncologice, diabet, ateroscleroza, artroze; starile de stres si anxietate, exercita un efect direct de calmare si relaxare. Imbunatateste microcirculatia cerebrala si previne procesul de senilitate.