• Circulatie
  • Digestie
  • Articulare
  • Tonus
  • Urinar
  • Respiratie
  • Silueta
  • Stres

Biancospino (Paducel)

Origine

Crataegus Monogyna cunoscut sub denumirea populara de Paducelul este un arbust spinos cu flori comestibile, cu origine in zonele nordice ale Europei, Irlanda.
Acesta este un binecunoscut antioxidant folosit drept remediu naturist pentru tratarea bolilor de inima

Intrebuintari si efecte curative

Atat fructele cat si frunzele contin numeroase substante care actioneaza asupra aparatului cardiovascular si asupra sistemului nervos, principalele efecte fiind: scade tensiunea arteriala prin vasodilatatie centrala si periferica, are si efect sedativ asupra sistemului nervos central.
Gratie substantelor active paducelul este utilizat in tratarea si ameliorarea unei serii de afectiuni cum ar fi: hipertensiune arteriala, cardiopatia ischemica, alte dereglari cardiovasculare, tulburarile ritmului cardiac sau nevroze cardiace.

Paducelul are un efect deosebit in cresterea fluxului de sange oxigenat la inima si creier, de asemenea este recomandat si in tahicardii, ateroscleroza, stari de labilitate psihica , emotivitate accentuata
De asemenea fructele si frunzele paducelului mai contin si substante ce au capacitatea de a stimula sistemul de aparare al organismului imbunatatind imunitatea generala. Paduceleul are actiune cardiotonica gratie continutului de vitamina C si acizi organici. Fructele sunt o rezerva generoasa de vitamina B.

Extractul de paducel, planta originara din Europa si Irlanda, este un antioxidant folosit pe batranul continent de sute de ani ca remediu naturist pentru tratareabolilor de inima. Substantele chimice din planta actioneaza direct asupra muschiului cardiac, marind sau scazand puterea si rata batailor inimii, si asupra vaselor de sange, relaxand arterele sangvine din jurul cordului; de asemenea, paducelul actioneaza indirect, largind vasele de sange aflate aproape de suprafata pielii, scazand presiunea arteriala.

Paducelul este cunoscut si pentru efectele sale calmante, fiind folosit in tratarea anxietatii si a insomniei (desi nu a fost realizat nici un studiu in acest sens). Un alt beneficiu al acestei plante este faptul ca scade nivelul colesterolului.