• Circulatie
  • Digestie
  • Articulare
  • Tonus
  • Urinar
  • Respiratie
  • Silueta
  • Stres

 

Valeriana combate stresul cotidian


Societatea de azi ofera multe avantaje si beneficii, dar in schimb ofera si surse de stres care ne pun in pericol organismul. Fara sa ne dam seama, stresul cotidian isi lasa amprenta asupra sanatatii si a bunastarii noastre.  Efortul intelectual, puterea de concentrare, capacitatea de memorare sunt cele care alimenteaza stresul zilnic si care creeaza o stare de discomfort fizic.

 

Valeriana – planta care combate stresul

            Pentru mai mult de 100 de ani, radacina de valeriana a fost utilizata ca un tranchilizant ce calmeaza oamenii, ajutandu-i sa atenueze stresul.  

            Valeriana (Valeriana officinalis) este o specie de plante erbacee perene din familia Valerianaceae. Mai este denumita si odolean, navalnic, gusa-porumbelului sau iarba-pisicii.

            Principalele substante active sunt: ulei volatil, acid izovalerianic si acid valerianic, alcaloizi (catinina, alfa-metil-pirilcetona, valerianona). Preparatele din rizom (ceai, tinctura, extract uscat), administrate intern ┼či extern (bai), sunt indicate in stari de agitatie, tulburari ale somnului si aritmii cardiace de natura nervoasa.

 

Beneficiile plantei

Aceasta planta este unul din­tre cele mai eficiente remedii impotriva stresului, insomniei, anxietatii, tulbu­rarilor emotionale si chiar usureaza cram­pele menstruale sau durerile de stomac. 

Insomnie - inlatura dificultatea in a adormi, micsoreaza semnificativ procentul de treziri nocturne, favorizeaza aparitia fazei de somn profund fara vise.

Crampe musculare - valeriana are calitati relaxante asupra muschilor.

Gastrite – Se foloseste, in perioadele cu stres intens, substantele active din valeriana intervenind la nivelul creierului, pentru eliberarea unor substante care induc stari de calm, multumire, relaxare.

Adjuvant in sindromul premenstrual - inlatura starile de iritare si de excitabilitate nervoasa, diminueaza durerile de sani, durerile din zona ovarelor, senzatia de tensiune sau de greutate in bazin.

Capsulele de Valeriana produse de Arkopharma – recomandari

            Valeriana are un efect calmant-sedativ, dovedindu-se a fi utila in caz de surmenaj, nervozitate pe fondul unei digestii dificile.

            Capsulele de Valeriana Arkopharma contin pulbere obtinuta prin pulverizare la rece din radacina de Valeriana. Produsul nu contine gluten si a fost obtinut fara a folosi solventi, excipienti sau conservanti. Mod de administrare, se iau 2 capsule inainte de cina si 2 capsule inainte de culcare, cu un pahar de apa.