• Circulatie
  • Digestie
  • Articulare
  • Tonus
  • Urinar
  • Respiratie
  • Silueta
  • Stres

Strugurii ursului, tratament pentru infecţiile urinare

 

Infecţiile urinare sunt afecţiuni inflamatorii foarte răspândite în rândul populaţiei. Ele sunt cauzate de agenţi patogeni care, odată ajunşi la nivelul aparatului urinar, se multiplică şi generează  în timp modificări în funcţionarea normală a rinichilor şi a căilor urinare.

 

Din ce cauză apar infecţiile urinare?

 

Cauzele infecţiilor urinare sunt multiple. În general, acest tip de afecţiuni este mai frecvent în cazul femeilor, deoarece orificiul uretral al femeii se află în vecinătatea celui vaginal şi a celui anal, astfel încât bacteriile din aceste zone pot trece mult mai uşor în uretră. Agenţii patogeni cel mai frecvent întâlniţi sunt Escherichia Coli, Proteus, Klebsiella, Pseudomonas.

Alţi factori care determină apariţia infecţiilor urinare sunt litiaza renală, tulburările în evacuarea urinei (spasme, staza urinară), constipaţia cronică, colita, afecţiunile biliare, refluxurile uretro-vezical şi vezico-uretral.

 

Usturimea la urinare – cel mai frecvent simptom

 

Simptomele cel mai des întâlnite în cazul unei infecţii urinare sunt urinările repetate cu usturime, nevoia permanentă de a urina, urina tulbure, prezenţa sângelui în urină, presiunea pelviană, durerile lombare, febra, greţurile, vărsăturile şi o stare generală proastă. Oricare dintre aceste simptome reprezină un semnal de alarmă şi impune o vizită la medic.

 

Capsulele de Strugurii ursului – remediu natural de combatere a cistitei

 

În cazul infecţiilor urinare, medicul prescrie pacientului, în urma unei analize de urină, un tratament pe bază de antibiotice. Însă acestea pot dăuna organismului, slăbind sistemul imunitar, dacă sunt luate pe o perioadă îndelungată de timp. De aceea, specialiştii recomandă alternativa naturistă care poate face adevărate minuni în cazul infecţiilor urinare, accelerând procesul de vindecare al bolii.

Una dintre cele mai cunoscute plante cu efect curativ este UVA URSINA sau strugurii ursului. Descoperită cu secole în urmă, planta strugurii ursului are un efect uşor diuretic sau astringent. Efectul diuretic se datorează unei substanţe numite arbutin, care acţionează ca un antiseptic asupra mucoasei tractului urinar. Medicina tradiţională îl recomandă ca tratament împotriva nefritei, pietrelor la rinichi, a cistitei cronice şi a infecţiilor tractului urinar.

 

De ce alegem capsulele Bearberry de la Arkopharma

 

Tratamentul cu strugurii ursului poate fi sub formă de ceai, tinctură sau capsule. Se consumă trei căni de ceai pe zi, pentru o cană de ceai fiind necesară o infuzie cu două linguriţe de frunze mărunţite. În cazul tincturii, se pun 20 de picături pe zi într-un pahar cu apă sau ceai.

Aceste două variante par a fi bune, dar de cele mai multe ori, din comoditate sau lipsă de timp, renunţăm la tratament, dacă modul de preparare este unul complex.

De aceea, Arkopharma ne propune o soluţie eficientă şi mai la îndemână: capsulele Bearberry. Cu o concentraţie mare de substanţă activă, acest produs de origine vegetală este un produs 100% natural, obţinut prin pulverizare la rece. Procedeul permite păstrarea calităţilor nutritive şi a substanţelor active ale plantei strugurii ursului, evitându-se degradările care survin în metoda clasică.

Acest supliment alimentar recomandat în problemele fiziologice ale aparatului urinar nu conţine gluten, solvenţi, excipienţi sau conservanţi.

O capsulă de Bearberry conţine 350 mg de substanţă. Se administrează 1-2 capsule, de 2 ori pe zi, înainte de masă, cu un pahar de apă.