• Circulatie
  • Digestie
  • Articulare
  • Tonus
  • Urinar
  • Respiratie
  • Silueta
  • Stres

Primavara incepe sa isi faca tot mai mult simtita prezenta iar majoritatea dintre noi incep deja sa resimta o schimbare a tonusului fizic. Extrem de multi oameni experimenteaza schimbarea anotimpurilor manifestand simptome precum insomnie, hiperactivitate, stari de nervozitate si senzatii de ameteala si slabiciune la nivelul intregului corp.

Toate aceste simptome sunt semne ale unei afectiuni specifice acestei perioade a anului, afectiune cunoscuta sub numele de astenie de primavara. Desi astenia de primavara nu este o afectiune care sa ne afecteze major starea de sanatate, ea are insa un impact puternic asupra starii generale de bine. Potrivit cercetarilor aproximativ o persoana din zece sufera de astenia de primavara.

Cum ne putem da seama ca suferim de astenie de primavara?

Va simtiti lipsit de motivatie, irascibil, suferiti de tensiune arteriala scazuta, apetitul sexual este la cote minime, durerile de cap sunt tot mai frecvente si resimtiti o stare generala de rau? Exista sanse foarte mari sa suferiti de astenie de primavara! Principalele simptome prin care se manifesta astenia sunt: starea de slabiciune a corpului, lipsa energiei si lipsa puterii fizice. Astenia de primavara poate dura de la cateva zile pana la cateva saptamani.

Cauza exacta a declansarii asteniei nu este cunoscuta, insa cercetatorii considera ca astenia este declansata de marirea zilei, fapt ce implica mai multe ore de lumina. Aceasta schimbare a duratei zilei duce la o dereglare a bioritmului organismului nostru, fapt ce in unele cazuri poate conduce chiar la depresie.

Solutia naturiste anti-astenie

Primavara trebuie sa ne revitalizam corpul dupa sezonul rece cand am facut mai putina miscare si am consumat alimente grele pentru organism. Ginsengul, laptisorul de matca si ghimbirul sunt trei dintre produsele naturiste care combat eficient astenia de primavara.

• Ginseng

Potrivit culturii chineze fiecare tip de ginseng are proprietati medicale unice. Astfel, ginsengul american este indicat in tratarea febrei si a afectiunilor respiratorii, in timp ce ginsengul asiatic este indicat in imbunatatirea circulatiei sangvine. Ginsengul imbunatateste metabolismul, actionand ca un energizant, fiind astfel recomandat in cazul asteniilor. Ginsengul trateaza oboseala, fiind indicat si pentru revenirea dupa o perioada de convalescenta.

• Royal Gelly

Royal Gelly este un produs naturist, pe baza de laptisor de matca, indicat in tratarea asteniei de primavara. Laptisorul de matca este indicat in tratarea anemiei de primavara deoarece actioneaza ca un tonic. Laptisorul de matca este bogat in proteine si vitamine: vitamina A, vitaminele din gama B-urilor, vitamina C si vitamina E.

• Ghimbir

Ghimbirul este indicat in aceasta perioada a anului deoarece acesta ajuta la digestie si la eliminarea starilor de greata. Dupa o dieta bogata in grasimi si alimente mult prea grele pentru digestia noastra, ghimbirul este mai mult decat binevenit in alimentatia de primavara. Ghimbirul ajuta la eliminarea toxinelor si la accelerarea procesului de ardere a grasimii. De asemenea ghimbirul este indicat in combaterea anemiei, actionand ca un tonic, redand energia si tonusul general al organismului.