• Circulatie
  • Digestie
  • Articulare
  • Tonus
  • Urinar
  • Respiratie
  • Silueta
  • Stres

 

Coada Calului, un prim pas in combaterea osteoporozei

 

Durerile de articulatii reprezinta pentru multe persoane, in general pentru femei, o problema chinuitoare. Remediile si produsele naturiste va pot ajuta sa ameliorati durerile si sa va simtiti iar in forma. 

 

Coada-calului, sau baba-ursului este o specie de planta erbacee, lipsita de frunze, cu doua feluri de tulpini. Primavara se dezvolta tulpinile simple, brune, fertile,  inalte de 40 cm, care dupa fructificare putrezesc si in locul lor apar tulpini sterile de vara inalte de 20-50 cm, mai subtiri, verzi, mult ramificate, avand ramurile laterale dispuse in verticile.

 

De ce recomanda specialistii Coada Calului

 

Coada calului este cunoscuta si folosita inca  din antichitate in medicina traditionala ca si surss de acid salicilic (substanta activa continuta in Aspirina moderna).

Coada calului este folosita pentru vindecarea contuziilor (umflaturi, vanatai), cicatrizarea ranilor, ulcerului varicos, bubelor, edemelor la picioare, degeraturilor, eczemelor, neurodermitelor, combaterea transpiratiei excesive a picioarelor.

Datorita actiunii diuretice a ceaiului, acesta este indicat în prevenirea calculozei renale (spala rinichii si caile urinare).

Coada calului este un bun remediu pentru bronsita cronica si tuberculoza pulmonara.

Ceaiul de coada calului ajuta in tratamentul reumatismului acut sau cronic, in artrite, in pericardite si in pleurezii.

 

Beneficiile capsulelor de Coada Calului produse de Arkopharma

 

Coada calului, datorita continutului sau ridicat in siliciu, are un rol fiziologic mai ales la nivelul oaselor si articluatiilor, favorizand procesul de remineralizare.

Capsulele Arkopharma contin pulbere, obtinuta prin faramitare la rece, din partile aeriene de coada-calului si sunt de origine vegetala, necontinand gluten.

Se administreaza 1 sau 2 capsule, de 2 ori pe zi, preferabil inaintea meselor, cu un pahar mare cu apa.